Oud Hollandse Appelkaneel cake

Oud Hollandse Appelkaneel cake

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie! Namelijk Oud Hollandse appelkaneelcake.
Wij zijn echt dol op deze cake, ik maak hem dan ook erg vaak. De cake is perfect voor de herfst dankzij zijn kaneelsmaak, maar het liefst eet ik het in de winter. Ik vind het eigenlijk veel lekkerder in de winter. Ik maak de cake met het pak van Koopmans, dan weet ik in ieder geval zeker dat het altijd goed gaat! Wat heb je nodig voor deze heerlijke winterse cake?

Oud Hollandse appelkaneel cake

Benodigdheden:
– 1 pak Koopmans ( Oud Hollandse appelkaneel cake)
– 175 gram roomboter of magarine
– 4 eieren ( middelmaatje)
– 1 grote of 1/2 appel ( naar eigen wens, bv Elstar)
Alles moet op kamertemperatuur zijn!

Keukengerei:
– Cakevorm 30 cm
– Mixer met garde
Bereidingstijd:
Bereiding ongeveer 15 minuten
Baktijd: 60 – 75 minuten

Oventemperatuur:
Elektrische oven: 160 ºC
Heteluchtoven: 150 ºC
Gasoven: 2- 3

Bereidingswijze:
1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes (0,5 -1 cm)
4.Klop de 175 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
5. Voeg de cakemix en de 4 eieren in één keer toe.
6. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand in ongeveer 1 minuut tot een glas beslag.
7. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een luchtig beslag.
8. Voeg de stukjes appel en kaneelsuiker aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag.
9. Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven.
10. Bak de cake in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
11. Laat de cake 3-4 minuten afkoelen in de vorm.
12. Haal de cake uit de vorm en laat de cake met de bolle kant naar boven op een rooster afkoelen.

Oud Hollandse appelkaneel cake
Zo ziet het beslag eruit voordat het de oven in gaat. Na ongeveer 70 minuten ( in onze oven) is de cake klaar!
Oud Hollandse appelkaneel cake
Dit is het eind resultaat, de cake lijkt misschien ingezakt, maar dit komt omdat de cake op een bord ligt die een beetje ingezakt is. Later hebben we de cake op een plank gelegd en toen zag hij er perfect recht uit!

Deze cake is de ideale winter en herfst cake! Het is een enorm lekkere cake en niet voor niets onze favoriet.

Geef een reactie