Hoe kom je zonder stress de kerst door?

Hoe kom je zonder stress de kerstperiode door? Christmas Place

De kerst periode brengt veel stress bij mensen. Er moeten cadeautjes worden gekocht, er moeten gerechten gemaakt worden en nog veel meer. Kerst is stress! Maar wat als wij jouw dé tips geven om stressvrij door de kerst periode te gaan? Pas deze tips toe in de kerstperiode en wij verzekeren jouw een ontspannen kerst! Lees hier onder de fijnste kerst tips.

– Begin op tijd met het kopen van cadeautjes ( zeker als deze online worden gekocht, PostNL waarschuwt namelijk al voor de gigantische sinterklaas drukte)
–  Cadeautjes zelf inpakken brengt stress? Nee hoor met deze tips gaat het super makkelijk —> Kerst cadeautjes inpakken how to
– Bedenk ruim van te voren welke gerechten je wilt maken. Blijf rustig wanneer je in de keuken staat. Wellicht denk je dat alles gaat mislukken, probeer dit niet te denken want meestal gaat het dan ook mis!
– Geniet en maak je niet druk om het eten of de cadeaus, kerst gaat immers niet om cadeaus of eten! Het gaat om samenzijn met elkaar, en die warme gezellige, liefdevolle sfeer.
– Zie je het echt even niet meer zitten? Neem dan een break en luister naar muziek die je rustig maakt (boeddha of kerstmuziek)
– Gaat er toch iets mis? Lach erom, ook al wil je dat niet. Lach erom! Het kan gebeuren en is geen ramp.
– Bang dat een bepaald gerecht echt helemaal misgaat? Haal dan extra ingrediënten in huis of maak iets anders.
– Geen meer in de ijskast, terwijl je een diner voor meerdere mensen organiseert? Vraag of je een paar gerechten bij hen in de ijskast mag zetten.

Dit zijn de tips die wij je kunnen geven voor een stress vrije kerst. Het belangrijkste is dat je aan je zelf denkt. Als je helemaal gestressed en frustreert raakt is het voor jezelf én anderen geen fijne kerst. Ga er daarom lekker rustig doorheen, en als er iets misgaat ga dan niet harder stressen maar lach erom!

Kijk jij al uit naar het volgende artikel? In het volgende artikel geef ik kerst recepten tips!
Deze heerlijke recepten kunnen een inspiratie zijn voor iedereen die eens wat anders wilt!
Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Geef een reactie