Kerstmarkten in Nederland 2018

kerstmarkten Nederland 2018

Kerstmarkten zijn ieder jaar weer razend populair en worden massaal bezocht.
Niet zo gek ook, ze brengen een heerlijke sfeer en gezelligheid met zich mee. Wie houdt er nu niet van om gezellig over kerstmarkten te lopen en daarna op de kerstmarkt, een heerlijke kop warme chocolademelk of glüwhein te drinken?

De komende dagen licht ik alle kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland uit. Zo geef ik per land aan waar en welke kerstmarkten er zijn zodat het overzichtelijk in een artikel staat.

Kerstmarkt Valkenburg:
De kerstmarkt in Valkenburg (Limburg) is er een die je gezien moet hebben.
Buiten de kerstperiode is Valkenburg een mooi stadje, maar met zijn kerstmarkt is het adembenemend. De verlichting is prachtig en de sfeer is op en top! Verspreid over de stad zijn meerdere kerstmarkten te vinden wat het echt tot een romantisch en warm sfeertje brengt.

De kerstmarkt in Valkenburg is van: 16 november 2018 tot 9 januari 2019
Kerstmarkt in Valkenburg

Kerstmarkt Maastricht:
Magisch Maastricht kan uiteraard ook niet ontbreken in dit lijstje. Dat niet alleen het is ook prima te combineren met de kerstmarkt in Valkenburg! Beide plaatsen liggen namelijk kort bij elkaar. Wanneer je eerst naar Maastricht gaat kun je de sfeer proeven op het Vrijthof het bekendste plein van Maastricht. Je hebt er gezellige kraampjes, kunt er goed shoppen, hebt er een reuzenrad én een roetsjbaan voor de kids! Tevens heeft Magisch Maastricht ook een overdekte schaatsbaan. Deze markt geeft een heerlijke sfeer aan het mooie bourgondische Maastricht. Tip: Bekijk Maastricht vanuit het reuzenrad en laat je verassen.

De kerstmarkt/ Magisch Maastricht is van 1 dec tot 31 december 2018
Kerstmarkt Maastricht

Drijvende kerstmarkt Leiden:
Leiden heeft een primeur, het heeft als enige in Nederland een drijvende kerstmarkt.
In het midden van het centrum, staan meer dan 80 houten chalets op de Nieuwe Rijn.
Dit is opzich als je niet van Leiden komt een unieke ervaring! De ijsbaan in het dorp is voor iedereen en je kunt er ook nog eens schaatsen huren! ( scheelt je toch weer gesjouw) Heb je het helemaal gehad met schaatsen? Neem dan een rondvaart in de verwarmende rondvaartboten. Kerstsfeer is zeker gegarandeerd!

De kerstmarkt is van: 14 tot 25 december 2018
Drijvende kerstmarkt Leiden
Castle Christmas Fair Heemskerk:
Deze kerstmarkt is zowel indoor als outdoor met vele kraampjes, lekker shoppen gaat er met gemak! Ook eten is uiteraard geen probleem, ga dit jaar eens voor een indoor en outdoor kerstmarkt en laat je verassen!

De Castle Christmas Fair is van 29 november tot 2 december
Castle Christmas Fair Heemskerk

Scandinavische kerstmarkt in Amsterdam:
Ga eens voor een compleet andere kerstmarkt dan je gewend bent! In Amsterdam wordt dit jaar een Scandinavische kerstmarkt gehouden en deze is zeker het bezoeken waard!
De entree is gratis!

De Scandinavische kerstmarkt is van 8 t/m 9 december 2018
Scandinavische kerstmarkt Amsterdam

Kerstmarkt Haarlem:
Op zoek naar veel kerstkramen? In Haarlem moet je zijn! Er staan opgesteld in een slinger 350 kramen in de stad. Overal klinkt kerstmuziek en er hangt een zeer gezellige sfeer.
Hoewel de kerstmarkt in Haarlem maar twee dagen is, is het zeker de moeite waard!

De kerstmarkt in Haarlem is van 8 tot 9 december 2018
Kerstmarkt Haarlem 8 en 9 december

Dit artikel bevat de kerstmarkten die je zeker niet mag missen. Stiekem kan ik aanraden om ze allemaal te bezoeken, zo houdt je de kerstsfeer lekker lang vast! Benieuwd naar de kerstmarkten in België en Duitsland? Houdt de komende twee dagen Christmas Place goed in de gaten want ook deze landen zijn aan de beurt!

Wat is jouw favoriete kerstmarkt?

Geef een reactie