Hoe begin je aan een kerstdorp?

Hoe begin je aan een kerstdorp?

Kerstdorpen, ze zijn niet meer weg te denken uit de categorie kerstversiering.
Zelf hou ik ook enorm van kerstdorpen, ik vind ze een ontzettend gezellige en warme uitstraling hebben. In de kerstperiode ga ik dan ook graag naar tuincentrums om te genieten van alle gezelligheid die een kerstdorp biedt.

Droom je ook van een prachtig kerstdorp? Lees dan de volgende tips zodat jij dit jaar snel en makkelijk aan je dorp kunt beginnen. De gezellige sfeer die het dorp meebrengt ga je zeker missen wanneer je de kerstversiering weer opruimt! Beloofd.

Hoe begin je nou aan het maken van een kerstdorp?
Je hebt een aantal dingen nodig om een mooi kerstdorp te maken.
Huisjes, boompjes, (mensen) figuren, (nep)sneeuw, lantaarnpaaltjes, 
en natuurlijk een stekkerdoos, de meeste lichtjes gaan namelijk op stroom!

1. Huisjes & en kraampjes:
Een kerstdorp is natuurlijk niks zonder huisjes en kraampjes. Deze geven je dorp een warme uitstraling door hun lichtjes. Koop in het begin een paar huisjes, het is namelijk de bedoeling dat ze bij elkaar passen, een kerstdorp kun je ieder jaar uitbrengen dus begin rustig.
Kijk naar welk merk of welke stijl huisjes je wilt. Wil je een groot dorp? Dan je huisjes in verschillende stijlen kopen zodat je je straatjes kunt creëren. Heb je simpel weg de ruimte niet of wil je het bij een klein dorp houden? Ga dan voor huisjes in een bepaalde stijl.
Zorg dat de huisjes goed bij elkaar passen en zet ze neer in de volgorde die je wilt.
Kijk hierbij goed naar de kleuren van andere huisjes zodat je ziet wat mooi bij elkaar past!

2. De accessoires:
Zonder accessoires ziet je dorp er erg kaal uit. En dat is juist niet de bedoeling!
Begin met een laagje sneeuwdeken, gebruik dit als ondergrond en plaats daarna je huisjes.
Zoals je ziet, begint het er al een stuk beter uit te zien. Maar toch zijn we nog lang niet klaar.
Wat dacht je namelijk van een mooie achterwand? De kerst achterwanden zijn makkelijk online te bestellen en geven een heel ander uiterlijk aan je kerstdorp. Daarnaast moet je ook denken aan boompjes en figuurtjes. Deze geven je dorp leven en maken het warm en gezellig. Koop zeker niet teveel boompjes of figuurtjes want het kerstdorp moet er niet overvol uit zien, dat ziet er niet uit.

3. Leef je uit en wees creatief:
Met bovenstaande info gaat het je lukken om een prachtig kerstdorp te bouwen.
Er bestaan geen regels met het bouwen van een kerstdorp. Het is de bedoeling dat je het kerstdorp opbouwt zoals jij dat wilt. Je kan het dorp helemaal naar je smaak indelen en precies doen wat je wilt. Dat is het leuke aan een kerstdorp bouwen. Laat vooral je eigen creativiteit kwijt en maak er wat van!

Heb jij een kerstdorp waar je trots op bent? Dan zijn wij op zoek naar jouw! Klein of groot maakt niet uit! Wil je graag je kerstdorp showen met de andere kerstaddicts? Stuur even een berichtje via het contactformulier! Dan zorgen wij ervoor dat jouw foto hier op de site komt!

Geef een reactie